Kaart van de achternaam | Standen | App | Geschiedenis | Info | E-Mail
Informazioni su Mappa dei Cognomi dei Paesi Bassi

Het project


Kaart met achternamen is een project dat in 2015 in Italië is geboren en het volgende doel nastreeft: de nieuwsgierigheid van mensen bevredigen bij het zien van de distributie van hun achternaam in Italië. Vervolgens werd het project uitgebreid naar andere landen, zoals Spanje, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, enzovoort.
De achternaam heeft een belangrijke historische betekenis en vertegenwoordigt het behoren tot een familie, dat wil zeggen, het creëert een band tussen ons en onze voorouders. Om deze reden wordt het belangrijk om te begrijpen hoe wijd verspreid onze achternaam is, op welke plaatsen deze het meest geconcentreerd is, om de aanwezigheid van verschillende soorten te identificeren of om hun zeldzaamheid te ontdekken. Al deze informatie helpt ons om dit woord beter te begrijpen dat ons eigenlijk is toegewezen bij de geboorte, het begeleidt ons ons hele leven en we zullen het doorgeven aan onze kinderen.


Gegevensbron
De kaarten van de achternaam van Nederland zijn gemaakt door de verwerking van meer dan 6 miljoen gegevens, verkregen door een enorm en nauwkeurig werk van het verzamelen van gegevens uit oude telefoongidsen uit het begin van de eeuw. Om deze reden identificeren onze kaarten geen mensen die nog nooit een vaste telefoon hebben gehad.
De komst van mobiele telefonie aan het begin van de eeuw heeft het aantal gebruikers van vaste telefonie drastisch verminderd, waardoor het gebruik van niet-recente gegevens ons in staat heeft gesteld om op een veel grotere database met gebruikers te rekenen. Bovendien is het doel van het project om mensen in staat te stellen de oorsprong van hun achternaam te onderzoeken en is het gebruik van oude gegevens beter geschikt voor dit doel.

(C) 2018-2023 Surname Map - Ravara Stefano - P.IVA IT01587640192